En son beş Yangın Çıkış Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Acil çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme iye bir yapı elemanıdır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size bili verecektir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapıları yangın anında, binalarda bölümler arası yangın geçişini muayyen bir zaman aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline olanak sağlayan baplardır.

Yalnızca bapnın açılması görevini namına getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir vesair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması esenlanabilir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla Yangın Kapısı görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve medarımaişetaretler kullanılır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Kanatlar ortamında iyi yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı midein destek plakaları mevcuttur.

Özellikle duyar ve değerli materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taçı saf otomasyon sistemlerine elverişli aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın kapıları camlı olur.

Tamlanan bu hengâm dilimleri bir kapının yangına ne derece müddet dayanacağını anlatım etmektedir. Fakat bu mevzuda dikkatli tutulmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 zaman da dayanmadığı daha önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Report this wiki page